Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart… Wat te doen met (on)betaalde vrije dagen in de lente?

Wat te doen met (on)betaalde vrije dagen in de lente?

 

Het voorjaar zit in de lucht en dat betekent dat er weer allerlei feestdagen aankomen. Voor sommigen betekent dit een paar vrije dagen die gewoon doorbetaald worden, voor anderen juist werken als veel mensen vrij zijn. En hoe ga je als zzp’er met deze dagen om? Wij doken voor je in de leuke en minder leuke dingen van de feestdagen in het voorjaar.

Regels voor vrije dagen

Nederland kent een paar officiële feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerstmis en Nieuwjaar. Als je in loondienst bent en je hebt een baan die tijdens die dagen stilgelegd kan worden, is je werkgever wettelijk verplicht om je vrij te geven en je loon door te betalen – behalve als de feestdag op een dag valt waarop je sowieso nooit werkt natuurlijk.
 

Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn ook nationale feestdagen, maar ze zijn minder vanzelfsprekend dan de eerder genoemde dagen. Veel bedrijven zijn op Koningsdag helemaal gesloten en betalen hun werknemers door, maar geven hun werknemers op Bevrijdingsdag geen vrij – en dat zijn ze ook niet verplicht. Ook Goede vrijdag is geen verplichte vrije dag. Om erachter te komen hoe de vrije dagen bij jouw werkgever precies geregeld zijn, kun je het beste in het personeelshandboek van je werkgever of je cao kijken.

Doorwerken op vrije dagen

Dat je recht hebt op een vrije dag wil trouwens niet zeggen dat je verplicht thuis moet blijven. Je werkgever kan vragen of je op die vrije dagen toch zou willen werken – eventueel in ruil voor een extra voordeeltje. Afhankelijk van je situatie zou dat wel eens de ideale kans kunnen zijn om je onderhandelingspositie voor een nieuwe functie of hoger salaris te verbeteren.

Hoe zit dat in de horeca, winkels en zorg?

Als je in de horeca & recreatie, een winkel of de zorg werkt, ligt het iets ingewikkelder. Voor je werkgever zijn deze dagen werkdagen – misschien zelfs wel drukker dan ‘gewone’ dagen, juist omdat veel mensen vrij zijn en tijd hebben om eropuit te gaan. Je kunt dan ook verplicht zijn om te werken. Maar je werkgever mag je niet verplichten om alle feestdagen te werken.
 

Of en wanneer je in dit geval recht hebt op een vrije dag, of op een toeslag op je loon als je moet werken, kun je weer het beste in het personeelshandboek of je cao nakijken. Doe dat wel op tijd, want als je vrij moet vragen om vrij te hebben op een feestdag, heb je de beste kans als je dat ruim van tevoren doet.

Vrije dagen als zzp’er

Als zzp’er ben je natuurlijk helemaal zelf verantwoordelijk voor je vrije dagen en hoe jij je werk inplant. Kies je ervoor om Koningsdag en Hemelvaart achter je bureau door te brengen? Dan is dat je goed recht en misschien wel de kans om een deadline te halen of extra omzet te draaien. Wel moet je er rekening mee houden dat je veel mensen op die dagen niet te pakken kunt krijgen. Als je kinderen hebt, zijn die wel vrij. En vrienden en familieleden die een vrije dag hebben, vinden het vast wel gezellig als je ook af en toe vrij neemt. Zoals altijd zul je dus als zzp’er zelf de balans moeten bepalen tussen werk en privé.

Extra vrij – wat doe je ermee?

Stel, er komen inderdaad een paar extra vrije dagen voor je aan – of je daar nu zelf voor hebt gekozen of ze standaard krijgt van je werkgever. Wat kun je daar dan allemaal mee? Je kunt natuurlijk op de bank gaan zitten met een schaal paaseitjes, maar van sommige vrije dagen kun je gemakkelijk een (mini)vakantie maken:
 

  • Gebruik de lange weekenden bijvoorbeeld voor een weekendje weg in eigen land of een stedentrip in het buitenland.
  • Neem wat extra dagen vrij rondom een feestdag of (nog mooier) tussen twee feestdagen als die dicht bij elkaar of bij een weekend liggen (zoals de vrijdag na Hemelvaart) om nog langer weg te kunnen.

Dat geeft toch een heel ander gevoel dan één enkel dagje extra vrij. Mooi meegenomen toch?
 

Wat doe jij dit voorjaar met de feestdagen?