Vijf nieuwe argumenten om te gaan sporten

Vijf nieuwe argumenten om te gaan sporten

Sport en beweging is zeker niet alleen bedoeld voor de persoon die wel wat pondjes kwijt wil. Het heeft ook heel veel andere voordelen. Hieronder noemen wij er vijf.

1. Je bent productiever

Onderzoek toont aan dat je meer gedaan krijgt wanneer je sport. Je bent productiever en je hebt meer energie dan wanneer je niet aan beweging doet.

2. Je hebt minder last van stress en angst

Sporten maakt endorfine vrij; een stofje waardoor je geluk en euforie ervaart. Studies tonen aan dat sporten zelfs symptomen verlicht van mensen met een depressie en burn-out klachten. Dit betekent natuurlijk niet dat je alleen door te sporten van je klachten af komt, maar het kan helpen bij je herstel.

3. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen

Zodra je begint met sporten, krijg je een beter beeld van jezelf en werk je aan het vergroten van je zelfvertrouwen. Ongeacht leeftijd, omvang, gewicht en geslacht: sporten laat je direct positiever denken!

4. Je bent sneller ontspannen

Sporten verlaagt de hoeveelheid cortisol, waardoor een uur sporten hetzelfde effect kan geven als een slaappil. Je bent beter in staat om te ontspannen wanneer je wekelijks sport.

5. Je hebt meer controle

Naast endorfine zorgt sporten ook voor het vrijkomen van dopamine. Dit is een stofje dat verwant is met genot. Sporten kan dus hetzelfde effect hebben als een hele zak chips na een moeilijk dag op het werk.

 

Waarom ben jij ooit begonnen met sporten? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.