Mid career - 35 tot 50 jaar

 

Ben jij tussen de 35 en de 50? Dan zit je waarschijnlijk in het midden van je carrière. Deze drie dingen zijn belangrijk voor de levensfase waarin jij je bevindt.

Herken mid-career gevoelens

Je bent in de bloei van je carrière. Je hebt ervaring opgedaan, keuzes gemaakt en je wordt waarschijnlijk gerespecteerd binnen jouw functie of specialisme. Misschien word je zo nu en dan geplaagd door een onbestemd gevoel. Je realiseert je misschien dat je op de helft van je loopbaan bent. Je gaat jezelf vragen stellen als ‘Wil ik dit de rest van mijn loopbaan doen?’ of ‘Heb ik wel alles eruit gehaald wat er in zit?’ Het is belangrijk dat je deze gevoelens en vragen toelaat en accepteert. Ze horen bij je levensfase en zullen je op termijn ook veel opleveren. 

Maak nieuwe keuzes

Als je een veertiger bent, is het belangrijk dat je wat gaat doen met de gevoelens die misschien rond deze leeftijd gaan opspelen. Je zult de uitdagende vraag ‘Hoe geef ik vorm aan de rest van mijn leven en loopbaan op een manier die voor mij zinvol is?’ moeten beantwoorden. Dat is niet makkelijk en soms een lang en intensief proces, maar daarna zul je meer energie hebben dan ooit tevoren.

Ken jezelf en je generatie

Elke generatie brengt haar eigen kenmerken en kracht mee naar organisaties. Binnen organisaties is niet iedereen daar altijd blij mee. Dat betekent dat je soms tegengewerkt zult worden, omdat er mensen zijn die geen gebruik maken van de kracht van het verschil. Je bent waarschijnlijk van de pragmatische generatie. Deze generatie is in vergelijking met andere generaties sneller, praktischer, concreter en interactiever in vergaderen en besluitvorming, op zoek naar uitdagend werk om te kunnen leren en gericht op eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Ben jij ook zo? Breng het in de praktijk!