Young professionals - 20 tot 35 jaar

Ben jij tussen de 20 en de 35? Dan sta je waarschijnlijk aan de start van je carrière; je bent een young professional. Deze drie dingen zijn belangrijk voor de levensfase waarin jij je bevindt.

Leer en experimenteer

Als je twintiger bent, dan is het belangrijk dat je jezelf leert kennen en je grenzen en mogelijkheden ontdekt. Dat betekent dat het goed is om te experimenteren binnen verschillende rollen en functies. Zo ontdek je waar je goed in bent, waarin je je verder kan ontwikkelen en wat je beter niet kunt doen. Dit is ook de fase waarin je competenties ontwikkelt waar je de rest van je loopbaan wat aan hebt.

Kies wat je belangrijk vindt

Als je je potentieel intussen kent, dan is het belangrijk dat je keuzes leert maken op basis van wat voor jou belangrijk is. Je bent klaar met experimenteren en in staat om je te verbinden met een organisatie, carrière-richting of specialisme. Natuurlijk kun je later in je leven weer veranderen, maar als je nu een bewuste keuze maakt, zul je daar in je verdere loopbaan verder op kunnen bouwen. 

Ken jezelf en je generatie

Elke generatie brengt haar eigen kenmerken en kracht mee naar organisaties. Binnen organisaties is niet iedereen daar altijd blij mee. Dat betekent dat je soms tegengewerkt zal worden, omdat er mensen zijn die graag alles bij het oude houden. Jij bent waarschijnlijk een ‘millenial’. Millenials zijn in vergelijking met andere generaties authentieker, flexibeler, creatiever, gelijkwaardiger en slimmer in het gebruik van sociale media. Herken je dit? Laat dan die eigenschappen zien binnen jouw organisatie.