Kwetsbaarheid als kracht in je carrière

Als mens willen we meestal niet kwetsbaar overkomen – zeker niet op de werkvloer. We willen als professioneel gezien worden en laten liever niet zien dat we het ergens moeilijk mee hebben. Twijfels, teleurstellingen en schaamte moffelen we weg. Maar is dat wel terecht?

 

Volgens de Amerikaanse psycholoog Brené Brown niet. Zij schreef onder andere de boeken De kracht van kwetsbaarheid en De moed van imperfectie. Ook gaf ze enkele succesvolle TED-talks over het belang van kwetsbaar en imperfect durven zijn. Maar wat is er dan zo krachtig aan kwetsbaarheid en waarom zou je de moed verzamelen om imperfect te zijn? Om dat te illustreren, zetten we 5 positieve eigenschappen op een rij die nauw verbonden zijn met kwetsbaarheid. Stuk voor stuk zijn het eigenschappen die je vooruit kunnen helpen in je carrière.

1. Authenticiteit

Optimaal functioneren en al je kwaliteiten benutten, lukt het beste als je op de werkvloer helemaal jezelf kunt zijn. Daar horen gevoelens als kwetsbaarheid ook bij. Verspil geen energie aan doen alsof je perfect bent, maar wees jezelf en houd die energie over voor je werk.

2. Zelfvertrouwen

Ook voor je eigen zelfvertrouwen is het beter als je niet voortdurend de schijn van perfectie probeert op te houden. Niemand is namelijk perfect, dus als je dat wel probeert, zet je jezelf enorm onder druk. Je kunt er zelfs een steeds groeiende faalangst mee in de hand werken. Veel beter is het om je kwetsbaarheden – zoals twijfels en het feit dat je, net als iedereen, wel eens foutjes maakt – te accepteren als onderdeel van je functioneren. Je hoeft dan niet voortdurend bang te zijn om door de mand te vallen en daardoor sta je alleen maar steviger in je schoenen.

3. Risico’s durven nemen

Je ziet het zo vaak in functieomschrijvingen: er is behoefte aan mensen die creatief en innovatief kunnen zijn. Maar dat kan alleen als je je kwetsbaar durft op te stellen! Het is namelijk veel veiliger om alleen dingen te doen waarvan al bewezen is dat ze werken. Kwetsbaarheid betekent dus ook vernieuwende voorstellen indienen, die soms zullen slagen en soms niet. Ook om je ambities uit te spreken moet je je kwetsbaar durven opstellen, want stel je voor dat je plannen niet uitkomen? Toch is het kenbaar maken van je ambities dé manier om ook daadwerkelijk vooruit te komen.

4. Verbinding kunnen maken

Ook om echt verbinding te kunnen maken met anderen, moet je kwetsbaar en gevoelig kunnen zijn. Stel je maar eens voor: werk je liever met iemand die nooit ergens door geraakt lijkt te zijn, of met iemand die ook wel eens aangeeft te twijfelen, iets niet te weten of het ergens moeilijk mee te hebben? Als je zelf deze kwetsbaarheid durft te laten zien, is de kans groter dat anderen het ook durven. Zo ontstaan betekenisvolle relaties op de werkvloer en dat is alleen maar bevorderlijk voor de teamspirit en het voorkomen van bijvoorbeeld een burn-out bij mensen die het moeilijk hebben.

5. Positief in het leven staan

Let op: kwetsbaar durven zijn is niet hetzelfde als altijd klagen! Sterker nog: als je eraan went om gevoelens die te maken hebben met kwetsbaarheid weg te stoppen, demp je automatisch ook positieve gevoelens, en dat is zonde. Want zeg nou zelf: we kunnen allemaal wel eens een lach gebruiken op de werkvloer, toch?

Makkelijker gezegd dan gedaan? Bedenk dan dat mensen die de moed opbrengen om zich kwetsbaar op te stellen en hun gevoelens te tonen hier vaak juist waardering voor terug krijgen.

 

Laat jij wel eens zien dat je twijfelt of het moeilijk hebt op je werk? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.