Creëer je eigen droombaan met job crafting

Heb jij wel eens van job crafting gehoord? Dat is een manier om je ideale baan te vinden – zonder te hoeven solliciteren! Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn en daarom doken wij voor je in de praktijk.

Wat is job crafting?

Job crafting houdt in dat je je droombaan creëert door je huidige baan bij te schaven. Daarom wordt ook wel eens gesproken over ‘baanboetseren’. Omdat de veranderingen heel klein kunnen zijn, is job crafting een heel laagdrempelige manier om een ‘nieuwe’ baan te krijgen. Het effect van de kleine veranderingen op je persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten op het werk en werkplezier kan echter groot zijn.


Om die veranderingen te bereiken, doorloop je drie stappen:

Stap 1: evalueer

Om je eigen droombaan te kunnen creëren, moet je goed weten wat je het liefste wilt en wat je het beste kunt. Wat zijn je talenten en waar ben je minder goed in? Welke onderdelen van je huidige functie doe je met plezier en aan welke heb je stiekem een hekel? Bedenk ook hoe taken die je wel of niet wilt doen van invloed zijn op jouw rol en interactie met anderen op de werkvloer. Door jezelf deze dingen af te vragen, krijg je een steeds beter beeld van de functie waar je naartoe wilt werken.

Stap 2: onderzoek

Op basis van die informatie ga je eens goed om je heen kijken. Omdat je werkgever het ook eens moet zijn met veranderingen in je functie, kijk je hierbij ook goed naar de belangen van het bedrijf. Hoe zou het anders indelen van jouw taken het bedrijf vooruit kunnen helpen? Welke meerwaarde heb jij je werkgever te bieden die nu onbenut blijft? Welke groeimogelijkheden en verbeterpunten zie je op je werk?

Stap 3: overleg

Job crafting kun je meestal niet zomaar in je eentje doen – tenzij het maar om hele kleine aanpassingen gaat. Je bent tenslotte aangenomen voor een bepaalde functie. Als je eenmaal weet waar je naartoe wilt werken, moet je dus gaan overleggen met je leidinggevende. Met de goede argumenten uit stap 2 is de kans groot dat die er wel oren naar heeft. Zeker omdat job crafting vaak leidt tot meer plezier, motivatie en betrokkenheid op de werkvloer. Bovendien laat je zien dat je proactief bent. Welke baas wil dat nou niet?
 

Samen kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden op het gebied van opleidingen en een andere taakverdeling op de werkvloer. Misschien is het wel nodig dat je voortaan bij bepaalde vergaderingen aanwezig bent, of dat klanten jou voortaan als contactpersoon hebben – of juist niet meer. Als je je afvraagt waarom je werkgever dit voor jou zou willen doen, denk dan aan de meerwaarde die je hierdoor kunt bieden. Bovendien wil je werkgever jou waarschijnlijk liever niet zien vertrekken naar een andere baan of - erger nog - in een burn- of bore-out terecht zien komen.

Wat job crafting betekent voor je collega’s

Job crafting gaat er niet om dat je de baan van een collega wilt inpikken, of dat je alle rotklusjes afschuift op anderen. Maar jouw job crafting heeft wel effect op anderen. Net als de belangen van het bedrijf (zie stap 2) kun je daarom bij job crafting ook de belangen van je collega’s in overweging nemen. Misschien kun je wel taken overnemen van een collega die overbelast is, terwijl jij dat werk graag zou doen. En misschien zijn er wel klusjes waaraan jij een hekel hebt, maar die iemand anders die wil doorgroeien in het bedrijf er graag bij zou nemen.
 

Ook veranderingen in de werkomgeving en werktijden, variërend van een beter koffiezetapparaat tot de mogelijkheid om thuis te werken, kun je zien als een vorm van job crafting. Waar het bij job crafting om gaat, is dat kleine veranderingen je bestaande functie aangenamer maken en zorgen voor meer werkplezier, motivatie en betrokkenheid bij het bedrijf.
 

Heb jij ervaring met job crafting? Hoe bevalt dat? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.