Zes personen die je als geen ander kunnen motiveren en inspireren

Inspirerende voorbeelden

 

We kunnen allemaal wel eens een peptalk gebruiken. Soms kan het enorm inspirerend en motiverend zijn om van een ander te horen wat je op dat moment gewoon even moet horen. Bijvoorbeeld wanneer je voor een spannende keuze staat, of wanneer je het gevoel hebt dat je op een dood spoor zit. De volgende personen kunnen je dan als geen ander een duwtje in de rug geven.

1. Stephen Covey

Stephen Covey werd bekend met het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, dat al in 1989 uitkwam, maar nog steeds erg populair is. Laat je niet misleiden door de term leiderschap: dit boek is niet (alleen) bedoeld voor leidinggevenden, maar om zelf de regie over je leven in handen te nemen. Er is zelfs een kinderboekenversie van verschenen! Covey kan als geen ander uitleggen hoe belangrijke eigenschappen als proactief zijn, doelen en prioriteiten stellen een doorslaggevende rol spelen. Heb je het gevoel dat je jouw kwaliteiten niet optimaal benut en wil je meer uit je leven halen? Dan is Stephen Covey je man.

2. Brené Brown

Brené Brown werd wereldwijd bekend met haar boek en Ted Talk over De kracht van kwetsbaarheid. Hoewel het soms lijkt alsof de wereld alleen zit te wachten op perfecte mensen, is kwetsbaar durven zijn hard nodig om jezelf te blijven ontwikkelen en innovatief te zijn. Want hoe kun je je persoonlijk en zakelijk ontwikkelen als je nooit buiten je comfortzone treedt? Hoe kun je nieuwe dingen ontdekken als je niet het risico neemt om iets onbekends te proberen en daarbij soms ook te falen? Brown is dan ook de inspirator waar je moet zijn als je iets heel graag wilt, maar niet goed durft omdat je bang bent dat het mislukt.

3. Nick Vujicic

Heb je soms het gevoel dat je er zelf wel alles aan doet, maar dat je je doelen nooit bereikt door allerlei tegenslagen? Dan moet je echt eens een ‘motivational speach’ van Nick Vujicic zien. Met de nadruk op zien, want deze inspirator staat op het podium zonder armen en benen en is daarmee het ultieme bewijs dat zo goed als elke tegenslag te overwinnen is, als je er maar volledig voor gaat. Maar je kunt ook zijn boek lezen: Leven zonder beperkingen – Niets is onmogelijk.

4. Ben Tiggelaar

Ook in Nederland hebben we ‘managementgoeroes’. Tiggelaar schreef onder andere Dromen Durven Doen en staat regelmatig op het podium als gastspreker en trainer. De kern van zijn benadering is dat maar 5% van ons gedrag bewust is en 95% onbewust. De kunst is om niet je bewuste gedrag, maar je onbewuste gewoontes te beïnvloeden en veranderen zodat je je doelen bereikt. Ben jij er allang achter dat je echte veranderingen niet alleen op wilskracht kunt doorvoeren, laat je dan inspireren door Tiggelaar.

 

Wij geven twee keer het boek Dit wordt jouw jaar van Ben Tiggelaar weg. Kans maken? Like dan ons bericht op Facebook (donderdag 22 februari, met #Inspiratie) over deze blog. De winnaar wordt op vrijdag 2 maart bekend gemaakt op Facebook.

5. Berthold Gunster

Berthold Gunster is het brein achter Omdenken en Ja, maar…. Hij bracht meerdere boeken en spellen uit om verschillende doelgroepen problemen te laten omdenken naar uitdagingen of (beter nog) dingen die juist een voordeel zijn. Steekt er een storm op als jij net naar het strand wil? Ga vliegeren! Vervelende collega’s? Probeer ze vooral niet te veranderen! De boeken van Gunster zijn een aanrader als je jezelf regelmatig betrapt op de belemmerende gedachte: “Ja, maar…”. Niks te maren, omdenken!

6. Michael Pilarczyk

Wie had dat gedacht? Michael Pilarczyk ontwikkelde zich van dj bij Radio 538 tot populaire mindset-coach. Hij schrijft boeken zoals Master je mindset en hij helpt mensen tijdens online trainingen en live masterclasses op weg naar persoonlijke én zakelijke groei. Hoe dan? Door belemmerende denkpatronen te doorbreken zodat je echt ‘je mooiste leven’ kunt gaan leven. Daarmee is het kringetje rond, want net als Stephen Covey is dit dus een ideale inspirator als je het gevoel hebt dat er meer in het leven zit dan je er nu uit haalt.