10 tips om hogerop te komen bij dezelfde werkgever

Je hebt het naar je zin bij je huidige werkgever, maar je wil wel graag carrière maken. Hoe pak je dat aan? We hebben 10 tips voor je om hogerop te komen binnen hetzelfde bedrijf. Breng jij ze al in de praktijk?

1. Zorg dat je weet wat je wilt

Hier begint het allemaal mee: wat is je doel? Bedenk eerst wat je leuk en minder leuk vindt aan je huidige werkzaamheden. En welke nieuwe taken zou je er graag bij willen hebben? Kijk dan waar je binnen het bedrijf moet zijn om dat voor elkaar te krijgen. Dat kan op een andere afdeling zijn, of op managementniveau – maar misschien kan het ook wel binnen je huidige functie.

2. Laat zien welke vaardigheden je hebt

Dat je je huidige werk goed moet doen om hogerop te komen, is vast geen verrassing. Om ervoor te zorgen dat anderen opmerken hoe goed je functioneert, is het handig om bij te houden wat je allemaal doet – het liefst ondersteund door cijfers (data, bedragen, etc.). Welke projecten heb je binnen het budget en de deadline afgerond? Hoeveel klachten of problemen heb je opgelost? Hoeveel klanten heb je binnengehaald of behouden? En hoeveel geld heeft dat het bedrijf opgeleverd? Rapporteer regelmatig en neem je overzicht mee tijdens je functioneringsgesprek.

3. Zorg dat mensen je kennen

Behalve je vaardigheden moet je ook jezelf laten zien om opgemerkt te worden en om in aanmerking te komen voor promotie. Hierover hebben we je al eerder tips gegeven in een blog over personal branding. Voor een optimale bekendheid kun je gericht netwerken binnen het bedrijf. Hiervoor leg je contacten met personen die een rol spelen bij het behalen van jouw doel. Oriënteer je bijvoorbeeld alvast op de afdeling waar je graag zou willen werken, of praat met iemand die werk doet dat jij ook graag zou willen doen.

4. Profiteer van de gunfactor

Pas wel op dat je niet alleen overkomt als een ambitieuze carrièretijger. Zorg liever dat iedereen jou kent als een behulpzame collega met een positieve instelling, die kwaliteit levert en zich aan afspraken houdt. Zo is de kans veel groter dat je getipt wordt als er een positie vrij komt die bij jouw ambities past – gewoon omdat het je wordt gegund.

5. Spreek je ambities uit

Om getipt te worden moeten mensen natuurlijk wel weten wat je ambities zijn. Anders zullen ze je er nooit voor benaderen! Spreek je ambities dan ook vooral uit en hou het niet bij stilletjes dromen van andere werkzaamheden.

6. Neem initiatief

Net zoals je je ambities het beste kunt uitspreken, zo kun je ook op andere gebieden het beste initiatief nemen. Draag bijvoorbeeld ideeën aan. Zie je een mogelijkheid om iets te verbeteren? Denk je dat je een bepaald probleem kunt oplossen? Wees proactief en ga ermee aan de slag.

7. Laat zien dat je gemotiveerd bent

Om je ambities kracht bij te zetten, kan het geen kwaad om af en toe iets extra’s te doen om te laten zien hoe gemotiveerd je bent. Af en toe overwerken, anderen werk uit handen nemen en ja zeggen op klussen waar anderen voor terugdeinzen kan zeker in je voordeel werken. Een andere manier om iets extra’s voor het bedrijf te doen, is door deel uit te maken van speciale commissies of de ondernemingsraad.

8. Blijf leren

Over iets extra’s gesproken: wat denk je van een training om dichter bij die promotie te komen? Kijk naast je vaardigheden ook eens kritisch naar je zwakke punten of kennishiaten en onderzoek wat je daaraan kan doen. Ook hieruit blijkt weer dat je ambitieus en gemotiveerd bent.

9. Maak een plan en houd je stappen bij

Krijg je er al zin in? Ga dan aan de slag en hou bij welke stappen je hebt genomen, met wie je contact hebt gehad en wat je nog meer hebt gedaan om hogerop te komen. Zo voorkom je dat je twee keer dezelfde persoon benadert. Bovendien is het fijn om te kunnen zien wat je allemaal al hebt gedaan (en met welk resultaat) als je even het gevoel hebt dat je maar niet vooruit komt.

10. Geloof in jezelf

Tot slot een algemeen advies: geloof in jezelf. Als je dat doet, straal je dat vertrouwen ook uit. Anderen zullen dan ook eerder genoeg vertrouwen in je hebben om je die nieuwe functie te geven.

 

Succes! Laat je ons weten hoe het ging?