Zorgverzekering alternatieve geneeswijzen 2020

Voor velen is een behandeling of therapie met alternatieve geneeswijzen een mooie aanvulling op de reguliere, westerse geneeskunde. Acupunctuur en homeopathie zijn bekende voorbeelden, maar ook chiropractie en osteopathie worden steeds bekender. De basisverzekering vergoedt alternatieve geneeswijzen of -middelen niet. Om in 2020 voor een vergoeding in aanmerking te komen is een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen nodig.

 

BEREKEN JOUW PREMIE

Welke aanvulling heb ik nodig?

Wij bieden vijf aanvullende verzekeringen: Start, Slim, Extra, Plus en Top. Alleen onze pakketten Plus en Top bieden een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en -middelen.

Een medische keuring of selectie op leeftijd is niet van toepassing. Naast een vergoeding voor acupunctuur of homeopathie kun je rekenen op vele andere vergoedingen. Wil je weten welke zorg je nog meer vergoed krijgt uit de aanvullende verzekeringen? Bekijk dan eens de handige productvergelijker

Aanvullende zorgverzekering Plus

De Plus aanvullende verzekering als goede aanvulling op je basisverzekering.


Het aanvullende PLUS pakket biedt een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en -middelen van €40,- per behandeldag tot maximaal €350,- per kalenderjaar.

 

Aanvullende zorgverzekering Top

De aanvullende zorgverzekering Top biedt een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in 2019.


Het aanvullende TOP pakket biedt een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en –middelen van  €40,- per behandeldag tot maximaal €500,- per kalenderjaar.

 

 

De maximale vergoeding geldt voor alternatieve geneesmiddelen en alternatieve behandelingen samen. Heb je kosten gemaakt boven het maximaal te vergoeden bedrag? Dan zijn die kosten voor je eigen rekening.

Let op: Het bovenstaande overzicht en de informatie op deze pagina is slechts een korte omschrijving van de vergoeding alternatieve geneeswijzen. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Kwaliteit voorop

Bij ons staat kwaliteit voorop, ook als het gaat om het verlenen van alternatieve zorg. Wij vergoeden dan ook alleen de kosten van genees- of hulpmiddelen en zorgverleners die voldoen aan onze kwaliteitseisen. Zo kan het van belang zijn dat men aangesloten is bij een beroepsvereniging. Bekijk de lijst van alternatieve zorgaanbieders (PDF) om te zien bij welke zorgaanbieders je terecht kunt.

Kinderen gratis meeverzekerd

Staan er minderjarige kinderen op de polis? Dan worden ze gratis meeverzekerd bij de aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen. Erg handig, want ook kinderen en zelfs baby’s kunnen baat hebben bij bijvoorbeeld osteopathie of homeopathie. Enkele bekende alternatieve zorgwijzen zijn:
 

  • acupunctuur
  • antroposofie
  • chiropractie
  • gestalttherapie
  • haptotherapie
  • homeopathie
  • orthomanuele geneeskunde
  • natuurgeneeswijzen
  • neurofeedback
  • osteopathie

Zorgverzekering alternatieve geneeswijzen met korting

Wil je ook genieten van een zorgverzekering met ruime vergoedingen voor alternatieve zorg? Kies dan voor onze Plus of Top verzekering. Regel je de zorgzaken graag online? Dan kun je premievoordeel verwachten.

Via het collectief “Online Gemak” bieden wij je een aantrekkelijke korting op de premie!

 

PREMIEKORTING MET EEN COLLECTIVITEIT