Vergoeding fysiotherapie 2020

Een vergoeding vanuit de basisverzekering

 

Een vergoeding van fysiotherapie in 2020 vanuit de basisverzekering is afhankelijk van je leeftijd en de indicatie. De genoemde informatie biedt slechts een korte omschrijving van de fysiotherapie vergoeding voor dit jaar. Bekijk voor de volledigheid ook de verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Ben je jonger dan 18 jaar?

Heb je een eenmalige aandoening en ben je jonger dan 18 jaar? Dan heb je dit jaarrecht op een fysiotherapie vergoeding van minimaal 9 fysiotherapie behandelingen. Indien er meer behandelingen nodig zijn, kunnen er nog 9 extra behandelingen worden vergoed. Bij een aandoening die staat op de Lijst Aandoeningen fysiotherapie en oefentherapie (PDF) worden alle behandelingen vergoed, soms met een maximale termijn. Meer informatie over vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar.

Ben je ouder dan 18 jaar?

Wanneer je ouder bent dan 18 jaar en je hebt een eenmalige aandoening, dan is er geen recht op fysiotherapie vergoeding vanuit de basisverzekering. Bij een aandoening die voorkomt in bijlage 1 van artikel 2.6 van het Besluit Zorgverzekering betaal je de eerste 20 behandelingen zelf. De fysiotherapie vergoeding geldt vanaf behandeling 21 (behalve bij een aantal uitzonderingen). Meer informatie over vergoeding fysiotherapie vanaf 18 jaar.

 

Wil je wel recht hebben op een ruime vergoeding voor fysiotherapie in 2020? Kies dan voor één van de vijf aanvullende verzekeringen.

De vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

Onze aanvullende verzekeringen geven je recht op een vergoeding van fysiotherapie. Hoeveel zittingen je vergoed krijgt, is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Om in aanmerking te komen voor een fysiotherapie vergoeding is in de meeste gevallen een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.


Meer informatie over de aanvullende verzekeringen