Overstappen van zorgverzekering in 2020

Ben je op zoek naar een zorgverzekering die beter is afgestemd op je wensen en behoeftes? Wij bieden je een zorgverzekering die je bijna geheel op maat kunt samenstellen. Daarnaast doen we er alles aan om kwaliteit te bieden en de zorgpremie scherp te houden. Wil je overstappen van zorgverzekering in 2020? Bekijk dan de mogelijkheden:


In 2019 overstappen naar een zorgverzekering van ZorgDirectHoe werkt het precies?

Een verzekeringsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Ieder jaar mag je wisselen van zorgverzekeraar. In de meeste gevallen kun je dit vanaf halverwege november tot 1 januari doen. Soms kun je ook buiten deze data overstappen van zorgverzekering. Hieronder leggen we je de verschillende situaties uit.

Voor 1 januari overstappen van zorgverzekering

  • Meld je je voor 1 januari aan bij een nieuwe zorgverzekeraar? Dan wordt je oude verzekering automatisch voor je opgezegd en de nieuwe gaat per 1 januari in.
  • Zeg je zelf je zorgverzekering op voor 1 januari? Dan heb je nog tot 1 februari de tijd om je aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. Je bent, met terugwerkende kracht, per 1 januari verzekerd.

Let op: je kunt de oude zorgverzekering niet opzeggen als je een betalingsachterstand hebt. Heb je moeite met het betalen van de openstaande facturen? Dan kun je in sommige gevallen een betalingsregeling aanvragen.

Na 1 januari overstappen van zorgverzekering

In sommige situaties mag je de zorgverzekering tijdens het jaar opzeggen.
 

  • Als jij de hoofdverzekerde bent, kun je de polis van een meeverzekerde opzeggen als diegene een andere zorgverzekering afsluit. Bijvoorbeeld als je kind 18 is geworden, of als je gescheiden bent en je ex-partner een andere verzekering afsluit.
  • Als jij degene bent die 18 wordt, dan mag je een eigen zorgverzekering afsluiten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op de polis van je ouders te blijven staan.
  • Als je verzekerd bent via een collectieve zorgverzekering en je verandert van baan, dan mag je overstappen naar een andere collectieve zorgverzekering vanuit de nieuwe werkgever. Je moet de verzekering dan wel binnen dertig dagen na het beëindigen van de oude verzekering afsluiten.
  • Als wij onze verzekeringsvoorwaarden veranderen in jouw nadeel.