Basisverzekering fysiotherapie 2019

De basisverzekering biedt een vergoeding voor fysiotherapie. Het is wel afhankelijk van je leeftijd en aandoening of je ook recht hebt op deze vergoeding. Maak je op dit moment gebruik van fysiotherapie en ontvang je een vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan wil je waarschijnlijk weten of de vergoedingen vanuit de basisverzekering voor fysiotherapie in 2019 ook nog gelden.

 

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw welk pakket aan zorg elke zorgverzekeraar verplicht moet aanbieden. Dat is de basisverzekering. Elk jaar stelt de overheid een lijst samen van (chronische) aandoeningen, waarvan de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook geeft de overheid aan welke behandelingen en hoeveel sessies vergoed worden.

Fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering

Krijg je geen vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering in 2018? Geen probleem.Voor iedereen die wat extra zekerheid wil, hebben we vier aanvullende verzekeringen. Dus ook voor fysiotherapie in 2018. Je kiest heel eenvoudig het pakket aan vergoedingen dat het beste bij jouw situatie past. Je hebt de keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen:

 

Maximumtarieven zorgverzekering fysiotherapie 2018

Ook in 2018 maken wij afspraken met zorgverleners over de kwaliteit en tarieven van behandelingen. Wil je een vergoeding ontvangen voor fysiotherapie in 2018? Kies dan voor een gecontracteerde zorgverlener.
Kies je voor een fysiotherapeut waar wij geen contract mee hebben gesloten? Dan kan het zijn dat je moet bijbetalen.

Als de tarieven van de niet-gecontracteerde fysiotherapeut hoger zijn dan onze eigen maximumtarieven, dan zijn de kosten die boven ons maximum tarief liggen voor je eigen rekening. (de hoogte hiervan is 75% van de hoogte van de tarieven die wij betalen aan zorgverleners die wel een contract met ons hebben).

 

Zorgverlener zoeken