Basispremie zorgverzekering 2019

Een basisverzekering is voor bijna iedere volwassene in Nederland verplicht. De inhoud wordt door de overheid vastgesteld en je bepaalt zelf bij welke zorgverzekeraar je de basisverzekering afsluit. ZorgDirect is een zorgverzekeraar met een no-nonsens aanpak. Geen onnodige administratieve rompslomp, gewoon goede zorg en prima service. En regel jij je zorgzaken het liefste online? Dan kunnen we je een ‘online gemak’ premiekorting aanbieden. Zo wordt de basispremie zorgverzekering 2019 wel erg aantrekkelijk.

 

BEREKEN JOUW PREMIE INCLUSIEF 'ONLINE GEMAK' KORTING

Eigen risico; verplicht en vrijwillig

Maak je gebruik van zorg uit de basisverzekering? Dan is het mogelijk dat je eerst een bedrag zelf moet betalen voordat je in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit noemt men het wettelijk verplicht eigen risico. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het bedrag en voor 2018 is dit €385.

Er zijn ook vormen van zorg waarbij het eigen risico niet wordt aangesproken, zoals een bezoek aan de huisarts.
Naast het verplicht eigen risico kun je kiezen voor vrijwillig eigen risico waardoor je de basispremie zorgverzekering 2019 verlaagt. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de basispremie van de zorgverzekering. Hieronder vind je de premiekorting voor 2018:
 

Vrijwillig eigen risico (per jaar) Premie basisverzekering (per maand) Premiekorting (per maand)
geen € 113,50 € 0,-
€100,- € 110,50 € 3,-
€200,- € 107,50 € 6,-
€300,- € 104,50 € 9,-
€400,- € 101,50 € 12,-
€500,- €  96,00 € 17,50

(Korting op de premie is berekend zonder collectiviteitskorting)

Basisverzekering en aanvullende pakketten

Aangezien de basisverzekering niet alle zorg vergoedt, is het mogelijk om te kiezen voor een aanvulling. Je bepaalt zelf welk aanvullend pakket het beste bij je past. Zo zijn er vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Je kiest alleen het pakket dat bij jouw wensen en eisen past. Meer informatie over aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen.

Scherpe premie, groot gemak

Bij ons regel je alle zorgverzekeringszaken eenvoudig online. Wil je een declaratie indienen? Kies dan voor de ZorgDirect declaratie-app op je smartphone of regel het online via je eigen Mijn ZorgDirect pagina. Binnen 5 werkdagen betalen we jouw ingediende rekening uit. Bij ZorgDirect kun je ook in 2019 rekenen op een zorgverzekering van hoge kwaliteit!