Basisverzekering fysiotherapie 2018

De basisverzekering biedt een vergoeding voor fysiotherapie. Het is wel afhankelijk van je leeftijd en aandoening of je ook recht hebt op deze vergoeding. Maak je op dit moment gebruik van fysiotherapie vanuit de basisverzekering en verwacht je dit ook in 2018 te doen? Dan wil je waarschijnlijk weten of je in 2018 nog vergoed krijgt wat je nu gewend bent. Bekijk daarom onze voorwaarden voor 2018.

 

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw welk pakket aan zorg elke zorgverzekeraar verplicht moet aanbieden. Dat is de basisverzekering. Elk jaar stelt de overheid een lijst samen van (chronische) aandoeningen, waarvan de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook geeft de overheid aan welke behandelingen en hoeveel sessies vergoed worden.

Fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering

Voor iedereen die wat extra zekerheid wil, hebben we vier aanvullende verzekeringen. Dus ook voor fysiotherapie in 2018. Je kiest heel eenvoudig het pakket aan vergoedingen dat het beste bij jouw situatie past. Je hebt de keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen:

 

Maximumtarieven zorgverzekering fysiotherapie 2018

Ook in 2018 maken wij afspraken met zorgverleners over de tarieven van behandelingen. Kies je voor een fysiotherapeut waar wij geen contract mee hebben gesloten? Dan hanteren wij maximumtarieven (de hoogte hiervan is 75% van de hoogte van de tarieven die wij betalen aan zorgverleners die wel een contract met ons hebben).