Basisverzekering 2018

Woon of werk je in Nederland en ben je ouder dan 18 jaar? Dan is een basisverzekering 2018 verplicht. De basisverzekering geeft je recht op een vergoeding van basiszorg, bijvoorbeeld een consult bij de huisarts of een behandeling in het ziekenhuis. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan word je op de polis van je ouders of verzorgers bijgeschreven. De inhoud van de basisverzekering wordt bepaald door de overheid en is voor iedereen gelijk. Meer informatie over de basisverzekering.

Basisverzekering 2018 kosten

Zorgpremie

De basisverzekering kost geld. Zo betaal je iedere maand zorgpremie. Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie en zijn gratis meeverzekerd. Meer informatie over de zorgpremie.

Eigen risico

Maak je gebruik van zorg uit de basisverzekering 2018? Dan kun je ook te maken krijgen met het wettelijk verplicht eigen risico. Het verplicht eigen risico 2018 bedraagt €385,-.
Iedereen betaalt de eerste €385,- van de zorgkosten zelf. Kinderen tot 18 hoeven geen eigen risico te betalen. Niet alle zorg telt mee voor het eigen risico, bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts.
Meer informatie over de betaling van het eigen risico en de uitzonderingen op het eigen risico.

Eigen bijdrage

Voor zorg uit de basisverzekering dien je een vast bedrag of een percentage van de zorgkosten eerst zelf te betalen. Dit staat los van je eigen risico. Deze wettelijk eigen bijdrage geldt voor iedereen. Bij ZorgDirect kun je in vele gevallen de eigen bijdrage vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Meer informatie over de wettelijke eigen bijdrage.

Waarom een ZorgDirect basisverzekering?

  • Goede zorg, dicht bij huis
    ZorgDirect biedt een basisverzekering met ruime zorgkeuze. Door het maken van afspraken met zorgaanbieders door heel Nederland ben je verzekerd van kwalitatieve zorg, dicht bij huis.
  • Korting op de zorgpremie
    Via een collectieve regeling of een vrijwillig eigen risico kun je de zorgpremie voor de basisverzekering in 2018 extra verlagen.
  • Betalen in termijnen
    Daarnaast bieden wij veel gemak. Zo heb je 24/7 toegang tot al je zorgzaken via “Mijn ZorgDirect” en bieden we je de mogelijkheid om je zorgpremie, het eigen risico en de eigen bijdrage in termijnen betalen.

De basisverzekering 2018 aanvullen

De basisverzekering 2018 vergoedt misschien niet alle zorg die je nodig hebt. Daarom kun je bij ZorgDirect de basisverzekering eenvoudig aanvullen. Kies uit vijf verschillende aanvullende verzekeringen of drie tandartsverzekeringen en creëer de verzekering die bij je past! Meer informatie over het zelf samenstellen van de zorgverzekering.